De Aangifte (CS56)

De Aangifte

Ik schrijf deze rubriek met de vondsten die ik doe op diverse sites en aankopen. Daardoor kan het voorkomen dat ik niet landen behandel waarvan mensen graag iets van willen terugzien. Dit kan gerealiseerd worden door zelf met vondsten bij de redacteur te komen. Kennis delen levert als voordeel op dat er ook mensen aan U gaan denken. Ik daag u uit eens een balletje op te gooien. In de tussentijd ga ik weer een stukje de wereld door met diverse vondsten.

Wie wat bewaart, die heeft wat en bij de Duitse zegels van de Europeesche van de categorie “Aufbewahren”zou je dit ook kunnen doen. De laatste weken worden er steeds enkele zegels van de Duitse- maar soms ook van andere landen aangeboden. Met uitzondering van de Turkse versie gaan ze regelmatig voor prijzen van $50-$60 per stuk weg. Bewaren dus voor degenen die er een waarde inzien of cashen nu er mensen zijn die er deze bedragen voor betalen.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Van Transvaal, gedurende de Boerenoorlog werd deze belastingzegel telegrafisch gebruikt met een zgn. ARMY TELEGRAPHS EN B 3 XI 01 MR in het midden. Dit stempel staat niet in het werk van Drysdall. Ik kreeg van de Transvaal Philately leden nog aanvullende info toegestuurd waarin wel melding van het stempel wordt gemaakt maar verder niet weet waar het is gebruikt. Dit zegel doet normaal ook een paar Euri maar dit keer was de hoofdprijs bijna $78,-! Tenslotte van Zuid Afrika een nog onbekende Consulaire belastingzegel gevonden op Ebay. Deze bleek na onderzoek uit 1971 te zijn. Het verschil met de 50c uit 1969 (Barefoot 80) is dat “CONSULAR” nu links staat en naar boven gericht. Er zullen vast nog wel andere exemplaren opduiken. Deze zegel bracht meer dan ₤12 op.

Army Telegraphs Transvaal op CGH serie 1898 en Consulair Zuid Afrika serie 1968-78

Tot een volgende keer.

Tagged

Geef een reactie