Zegels van de (ANWB) Nederlandsche Kampeerkaarten Centrale (II)

Overige zegels

(Deel 2 van 3) Er zullen weinig Nederlanders zijn die nooit in een tentje hebben geslapen of nooit een haring in de grond hebben geslagen. Nederland houdt van kamperen. In 2017 werd geschat dat een op de vier kampeerders in Europa een Nederlander is.

Nederlandsche Kampeerkaarten Centrale onder de vleugels van de ANWB 1940

Eind 1939 werd door de Algemeene Nederlandsche Kampeervereeniging, de Nederlandsche Toeristen Kampeer Club en de ANWB besloten dat per 1 januari 1940 de activiteiten van de Nederlandsche Kampeerkaarten Centrale (met behoud van eigen naam) zouden overgaan naar de ANWB. Hierbij speelde zeker mee de uitbreiding van naar meer gemeenten door de goede relatie en samenwerking die de ANWB had met de Vereeniging van Nederlandsche Gemeenten. Met daarbij als belangrijkste gevolg voor de kampeerders dat de tarieven van de persoonlijke kampeerkaart gehalveerd werd en gebruik gemaakt kon worden van de dienstverlening van de ANWB. Van belang volgens de ANWB, “in verband met de verwachten groei van het kampeerleven in het komende seizoen, ten gevolgen van het gedwongen verblijf in eigen land.” Gedwongen verblijf: wat hebben ze daar gelijk in gekregen…

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Tagged
Theo J.F. Schalke
Ik verzamel Nederlandse fiscaalzegels, spoorwegzegels en aanverwante zegels. Zoals rijn- en binnenvaart bevrachtingzegels en kampeerzegels van de Nederlandse kampeercentrale.

Geef een reactie