Het boek is al uitgekomen in 2002. Uitgegeven door Dick van der Wateren, ingebonden met transparant voor- en achterblad en bestaande uit totaal 118 pagina’s. Engelstalig in zwart-wit maar een enkele pagina bevat een kleurenillustratie. Geen prijzen. Het boek begint met een korte inleiding en inhoudsopgave. De catalogus is in 9 hoofdstukken opgedeeld en begint met rode stempels op documenten in 1774.
De variatie van stempels en doeleinden groeit met de jaren. Ook de formaten van dit soort stempels of zegels op document wordt steeds groter. Er bestaan niet veel soorten zegels die op een document konden worden geplakt. Het gebruik van postzegels was daar blijkbaar in bepaalde gevallen toegestaan voor fiscaal gebruik. Wie Nepal op fiscaal gebied wil verzamelen moet veel geduld hebben. Op internet kan ik het aantal kavels met Nepal ongeveer op 1 hand tellen gedurende de 5 jaar dat ik daar actief ben. Toevallig werden in de week voor kerst nog 12 Court Fee zegels aangeboden maar deze brachten nog geen $ 10,- op.
Met dit werk is voor dit land een belangrijke stap in de richting van de verzamelaar gezet. Zoals Dick schreef is het werk nog niet af en moedigt hij iedereen aan om eventuele vondsten aan te leveren. Ik zie de ontwikkelingen met belangstelling tegemoet.