A date is not always a match

Buitenland

Elke filatelist is op zoek naar een “match” in zijn hobby. Het begint met het opzoeken van een zegel in een catalogus en als je hem dan gevonden hebt, is er sprake van een “match”. Nu gaat de ene catalogus dieper op de materie in dan de andere. Bij postzegelcatalogi maak je tegenwoordig veel kans om varianten alsnog te matchen met een notering.

Voor belastingzegels wordt dit al een stuk minder. De zegels zelf zijn niet altijd bekend en als je er dieper op in wilt gaan houdt het vaak wel op. De belastingzegels van Zuid Afrika is zo’n gebied. De Unie-periode begint in 1913 waarbij een aantal afwijkende kleuren worden gevonden waarvoor nog geen verklaring voor is.. Vanaf 1931 wordt er (bijna) jaarlijks een ander jaartal onder de halssnede van de vorst(in) geplaatst. Bijna want voor 1932 is officieel nog niets gevonden. Dit verschijnsel met jaartallen is tot de opheffing op 30 april 2009 in gebruik gebleven.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Is er een kans dat andere series ook deze gebreken hebben? Ik zou zeggen: JA maar ik heb er zelf nog niets van gezien c.q. gevonden. Er zijn door Giovanni Palazzo bijvoorbeeld dergelijke “overslagen” gemeld in de serie “1978-2008”. Misschien een nieuwe stimulans om zelf eens uw “date” onder de loep te nemen. Uiteindelijk kunnen we dan ook voor dit soort gevallen tot en match komen.

Tagged

Geef een reactie