De Aangifte (CS110)

De Aangifte

De bladeren vallen weer en het regent hier en daar veilingen. Af en toe wat fiscaal. Ik houd het deze keer even bij Ebay. Nederland komt er de laatste weken bekaaid van af. Je moet echt iets bijzonders hebben willen de tientjes je om de oren vliegen. Neem nu onderstaand kavel. Niet serie 1885 zoals hier genoemd wordt maar serie 1873-1883 en wat ander materiaal. Volgens Paul Korte uit 1996 (en Barefoot voor NL Indië) is dit meer dan f 60,- ofwel ca. € 27,-. Dit kavel bracht bijna 30 jaar later nu $ 14,50 op.

Nederland: plakzegels; meeste serie 1873-1883.

Een kavel waarvan de statistieken beter scoren was een postfris kaveltje met 12 waarden Statistiek van 1 cent t/m 5 gulden. Dit is iets wat je, afgezien van de 4 cent, niet vaak ziet . Als je het laatste werk van Barefoot (2007) moet geloven, is de waarde gebruikt (?) £ 8,75 ofwel ca € 10,-. Wat dit statistisch gezien moet opbrengen hangt ten minste van 2 mensen af. De uitslag stopte bij $ 102,50! Ik denk nog steeds geen cent teveel…

Ongebruikte statistiekzegels

Tenslotte nog een blik op een aankoop overzee. Van een kaveltje Curacau / Nederlandse Antillen een aantal waarden die af en toe aangeboden worden. De opbrengst is erg wisselend en de prijs voor een kavel ook. Van de zegels bestaan meerdere subtypen die nu niet meteen zichtbaar zijn.

De Barefoot noteert deze in 2007 voor minimaal ca. £ 4,60. Ofwel ca € 5,-. Nu bracht het kavel $ 9,50 op.

Kaveltje Nederlandse Koloniën

Nederland kwam er bekaaid af op een aantal kavels. Het lijkt erop dat het aantal verzamelaars stagneert.

Partijen met lastige zegels kosten nu gemiddeld een paar Euri per stuk. “Geen cent teveel”

Tot een volgende keer!

Tagged

Geef een reactie