De Europeesche Verzekering Maatschappij (IV)

Overige zegels

[Deel IV] De Europeesche Verzekering Maatschappij te Amsterdam vierde op 25 mei 1995 dat ze 75 jaar geleden, in 1920, werd opgericht. Maar aan die oprichting gaat een geschiedenis vooraf. Reis mee terug in de tijd, naar het jaar 1907, het jaar waarin Max von Engel een lumineus idee kreeg, een idee dat zou leiden tot een net van verzekeringsmaatschappijen in bijna alle landen van Europa. Al deze maatschappijen zouden de naam ‘Europeesche’ dragen.

TRANSPORT VERZEKERING / TRANSPORTATION INSURANCE (ON WHEELS OR BOAT)

1: EUROPEESCHE

1952?

Voorstelling met in de middensectie links een schip; in het midden een te lossen kist en rechts een vrachtauto in zwart op massieve achtergrond. Rechts het verzekerd bedrag en premie aangegeven in zwart. In bovensectie links een branchlogo ; “TRANSPORTVERZEKERING” in zwart. Verder in achtergrondkleur en raster “VOOR GOEDEREN VERZONDEN OP VERVOERADRES OP DE VERZEKERINGSVOORWAARDEN 1952”.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
[Voor het vervolg: zie deel V]
Tagged
Theo J.F. Schalke
Ik verzamel Nederlandse fiscaalzegels, spoorwegzegels en aanverwante zegels. Zoals rijn- en binnenvaart bevrachtingzegels en kampeerzegels van de Nederlandse kampeercentrale.

Geef een reactie