De Aangifte (CS53)

De Aangifte

Het regent de laatste tijd internetveilingen met hier en daar juweeltjes voor de verzamelaar tegen aantrekkelijke startprijzen. Startprijzen is een goed woord want soms lopen de biedgemoederen hoog op. De crisis, waar iedereen het toch over heeft zorgt op een of andere manier voor veel goed aanbod en dat gaat voor aanzienlijk lagere prijzen weg als dit een jaar geleden werd aangeboden. Voor degenen die nog wat geld op de plank hebben; hun vakantie toch rundum hause houden of nog een meter verder in het rood willen staan een buitenkansje. Laat ik eens een warme bestemming nemen zoals Abu Dhabi. In dat land is het nu (juli) al een tijdje 40+. Toen onderstaande zegel van 1 Dinar op Ebay werd aangeboden kreeg menig verzamelaar het minstens net zo warm. Het begon onschuldig bij een inzet van $ 0,99 maar de eindspurt zorgde in de laatste minuten voor een resultaat van $ 146,50 ! Deze zegel staat NIET in Barefoot 2008. Niet veel minder warm maar wel bijzonder was het aanbod van deze Turkse zegel uit de Ottomaanse periode. Deze Proportional Fee van 10 para serie 1879 is maritiem gestempeld door de Australische Lloyd in CAIFA, wat nu Bulgarije is. Zonder dit stempel is dit dubbeltjeswerk maar nu werd hij afgeslagen op $ 27,-. 

Abu Dhabi 1 Dinar ; Lloyd CAIFA stempel op Ottomaanse belastingzegel en Cyprus ₤1 en ₤5

We blijven in de buurt met een topwaarde van Cyprus. De aanbieder op Ebay schrijft dat er slechts 50 van zijn uitgegeven en Barefoot noteert deze zegel voor ₤ 750. Uiteindelijk bracht de zegel slechts $ 232,50 op. Enkele weken later wordt NOG een exemplaar aangeboden. Dat brengt nog geen $ 130, – op! Idem voor de hoogste waarde van 5 Pond op fragment en oogde postaal gebruikt; ₤ 250 genoteerd maar ca $ 160, – opbrengst!

Van Nederland duikt ook het e.e.a. op. Diverse leden melden aparte zegels uit hun collectie. Zo ook deze verzekeringszegel Rijwielen ANWB van Erik van der Haar. Er was al een groene f 500 / f 1,50 gemeld met overdruk voor RIJWIELEN en “200.- / 0.20” maar deze blauwe f 500.- / f 5,00 en waardeoverdruk “200 / f 0.20” is specifiek voor rijwielen van de ANWB en dat maakt hem nog specialer. Meer over deze zegels in een artikel elders in het blad.

Verzekeringszegels voor vervoer van rijwielen

Met een Nederlands tintje zitten we nu in Groot-Brittannië voor een kavel met o.a. LOTISCO zegels. Enige tijd geleden werd toen melding gemaakt van de Engelse versie van deze loterijverzekering maar er was tot nu toe nog geen gebruik op document gezien. Dit fragment werd met Portugese consulaatzegels op Ebay aangeboden en is voor een bedrag onder de $ 100,- weggegaan.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Tagged

Geef een reactie