De Aangifte (CS46)

De Aangifte

Er zijn van die dagen dat je overal tegen aan loopt en mank raakt van de vondsten die er zijn maar de laatste tijd is het even rustig voor de losse zaken. Zuid-Afrika is nog steeds goed voor 1 of meerdere vondsten per blad en zo ook voor dit fragment uit een paspoort dat is afgestempeld op 6 juli 1956 in het Zuid-Afrikaanse Consulaat te Hamburg. De middelste zegel heeft een datumfout onder de hals van George VI. De serie komt voor met de data “46” (heel klein) t/m 52 (rest 2x zo groot). Normaliter is dit een “49” maar nu is er een “45” te zien. Dit fragment met fout is bij toeval ontdekt. 

Consulaire zegels van verschillende series; de middelste met datumfout.

Gaan we verder met wat Ebay de afgelopen tijd heeft gebracht: een zegel van Nigeria voor gebruik als inkomstenbelasting in Oost Nigeria was met opdrukwaarde “two shillings sixpence” nog niet in de huidige Barefoot vermeld. Hoewel inmiddels door anderen gemeld zou de cataloguswaarde ca. £20-25 worden. De zegel bracht echter al $ 62,60 op ofwel meer dan £32.

nieuwe waarde voor de serie inkomstenbelasting van 1953.

Ook doken er enige tijd geleden proeven op van plakzegels van Nederlands-Indië. De kleuren van links naar rechts zijn: paars; okergeel; grijsblauw en olijfgroen. We weten dat de winnende kleur okergeel is geworden. Dit setje bracht meer dan $ 150,- op.

kleurproeven van serie 1945(?) uit Nederlands-Indië.
De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Tagged

Geef een reactie