De Europeesche Verzekering Maatschappij (V)

Overige zegels

[Deel V] De Europeesche Verzekering Maatschappij te Amsterdam vierde op 25 mei 1995 dat ze 75 jaar geleden, in 1920, werd opgericht. Maar aan die oprichting gaat een geschiedenis vooraf. Reis mee terug in de tijd, naar het jaar 1907, het jaar waarin Max von Engel een lumineus idee kreeg, een idee dat zou leiden tot een net van verzekeringsmaatschappijen in bijna alle landen van Europa. Al deze maatschappijen zouden de naam ‘Europeesche’ dragen.

1: Europeesche (Amsterdam)

1945-?

Voorstelling van een schip met geloste lading aan wal in wit op een massieve gekleurde achtergrond. Alle tekst in wit. Bovenin: “VERZEKERING van goederen, verzonden op beurtvaartadres”. Daaronder in kleiner schrift “op de “Gewijzigde verzekeringsvoorwaarden door N.B.B. en N.O.B. “ “ en “(voor beurtvaart en vrachtautovervoer)”.

Naast de afbeelding het verzekerd bedrag en premie in een raster-achtergrond. In het onderste gedeelte groot de firmanaam met kleiner schrift daaronder “GOEDEREN EN REISBAGAGE- VERZEKERING MIJ NV”. Links onderaan in kleine letters “gevestigd te Amsterdam”.

Onder de UV lamp bleek, net als bij de Goederen- en Veeverzekering er 2 kleuren te zijn. Dit zijn 1: bruin en 4: wit. De andere kleuren zijn nog niet waargenomen. Ook hier waar bekend achter de tanding.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
[Voor het vervolg: zie deel VI]
Tagged
Theo J.F. Schalke
Ik verzamel Nederlandse fiscaalzegels, spoorwegzegels en aanverwante zegels. Zoals rijn- en binnenvaart bevrachtingzegels en kampeerzegels van de Nederlandse kampeercentrale.

Geef een reactie