De Aangifte (CS79)

De Aangifte

De cadeautjes zijn op het moment van schrijven al uitgepakt en opgeborgen en het vuurwerk is aanstaande. Voor het einde van het jaar kwam ik nog wat andere “knallers” tegen. Een aantal vond ik op een website van een handelaar. Voor de liefhebber zijn sommige items om te kwijlen (teiltje in de aanslag houden!). Anderen voelen zich weer als een klein kind dat voor de etalage van een snoepwinkel staat. Nou moet je bij deze vaak wel hele grote muntjes bij het hebben om een dergelijk snoepje te kunnen bemachtigen. Uiteindelijk lopen velen weer door met een ervaring rijker en een illusie armer.

Voorbeelden van deze “snoepjes ”zijn bijvoorbeeld van Northern Rhodesia. Het gaat hier om de hoogste waarde van serie 1955 (Barefoot 26). De zegel staat hier voor £100 in de boeken maar de handelaar heeft in 20 jaar nog geen exemplaar gezien en biedt een los exemplaar aan voor £850. Geen haast om er een te bemachtigen, hij heeft er twee en een leuk blokje hiervan voor £3500. De voorgaande serie van 1925 is tot zeker 1959 gebruikt. Een dergelijke waarde van die serie staat onder Barefoot 5 te boek voor £50.

£50 van beide series

Vraag en aanbod houden niet altijd rekening met deze prijzen. Enkele weken geleden bleek dat op Ebay toen een dergelijke waarde voor £256,51 van eigenaar verwisselde terwijl deze waarde samen met enkele andere op een document slechts voor £225 op een website van de handelaar te koop staat. Een leuk eindejaar sprintje voor de vorige eigenaar.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Tagged

Geef een antwoord