De Aangifte (CS98)

De Aangifte

Het zijn rare tijden in de wereld. We zien steeds minder mensen maar niet minder zegels! Ik zou af en toe alleen al een mondkapje nodig hebben voor de camera op mijn laptop zodat een veilingmeester niet kan zien dat mijn mond steeds open valt van verbazing van sommige topstukken en hij dan mijn vullingen kan tellen. Een aantal voorbeelden waarbij bij menig liefhebber de lichaamstemperatuur behoorlijk kan oplopen zijn deze 2 voorbeelden uit Stellaland, een boerenrepubliek tot ca 1885 met een kortstondig bestaan.

De goedkoopste belastingzegels staan vanaf 10 pond maar onderstaande exemplaren zijn proeven of niet volledig verwerkte exemplaren. Hoe dan ook, dit wordt zelden aangeboden. Toch kreeg ik de indruk dat maar weinig mensen hiermee in contact willen komen. Met $49 voor een ongetand exemplaar van de 2/6 spreek ik van een koelbloedige aktie. Voor het verticale paar lopen de (financiële) thermometers wat verder op om na enige verhitte biedingen te eindigen op $ 270,-. De postzegelvariant zou minstens een NUL extra opleveren.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Tagged

1 thought on “De Aangifte (CS98)

  1. Bij de aankoop van de nota met couponzegels in de beschrijving de opmerking van uit de vereniging NVFF de opmerking te lezen dat er 2 gekken nodig waren om deze aankoop te doen, niet zo’n gepasten en respect volle opmerking als betiteling te lezen. Blijkbaar zijn leden van de NVFF niet meer helemaal bij hun geestelijk vermogen. Erg weinig respect, bedankt op deze onprettige classificatie. Mvgr Frank Boons

Geef een reactie