De Aangifte (CS85)

De Aangifte

De vakanties zijn in volle gang of alweer voorbij voor menig Nederlands maar de markt van vraag en aanbod kent geen vakantie; het is hooguit wat rustiger. Met het volgende kavel uit China kreeg ik de indruk dat het allesbehalve vakantie was qua aandacht. Dit paar van 2 cent met opdruk van 1 cent van ca. 1897 op fragment werd enkele weken geleden in juli aangeboden.

Zegels uit deze serie hebben in het verleden recordbedragen gehaald en mocht een tijdje de duurste belastingzegel van dat moment worden genoemd voor bijna $ 1.000.000,- Deze zegels worden met andere overdrukken bijna maandelijks aangeboden maar dit is het eerste fragment dat ik op Ebay zie. Inzet voor enkele $ maar dat duurde niet lang. Uiteindelijk bracht dit paartje $787,99 op! Later op dit jaar had dit best weleens meer kunnen zijn!

Een ander paartje uit ca. dezelfde periode maar dan ongebruikt waren paszegels uit de Zuid Afrikaansche Republiek! Deze zegels worden normaliter als enkel exemplaar en gebruikt aangeboden. Een ongebruikt paar is daarom best bijzonder te noemen! De catalogusprijs voor gebruikte exemplaren is enkele tientjes en bij verkoop wat minder maar wat moet dan een mogelijk uniek ongebruikt paar opbrengen? De opbrengst kreeg geen toestemming echt door te groeien en bleef naar mijn mening steken op $148,24.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Tot een volgende keer!

Tagged

Geef een reactie