The American Revenuer: “Consular Revenue Stamps of the Republic of Korea”

NVFF Publicaties

In The American Revenuer (Third Quarter 2017 (Vol. 70, No. 3)) werd een artikel gepubliceerd over fiscaalzegels die gebruikt werden én worden op Zuid-Koreaanse ambassades en consulaten. Het artikel, “Consular Revenue Stamps of the Republic of Korea“, is de (gewijzigde) Engelse vertaling van het artikel “Consulaire fiscaalzegels van Zuid-Korea” dat gepubliceerd werd in CS81.

Het artikel behandelt de tot op heden bekend geworden consulaire fiscaalzegels die vanaf tenminste de jaren ’50 werden gebruikt in de Republic of Korea, de officiële internationale naam voor Zuid-Korea. Omdat er ruimtegebrek was in de TAM is het artikel ten opzichte van de oorspronkelijke Nederlandse versie ingekort. Zo ontbreken de overzichten per serie. Deze overzichten zijn als online bijlage gepubliceerd op de website van de auteur.

Ondanks het inkorten gaat het per saldo om toch nog 7 pagina’s. Om een idee te geven hieronder tegels van de pagina’s (in de TAM gaat het om pagina’s 92 t/m 98) uit de TAM van Q3 2017:

Overigens is de TAM een ontzettend mooi uitgegeven tijdschrift, alle pagina’s zijn in full-colour en het geheel wordt gedrukt op een hoge kwaliteit papier.

Alle weergegeven tekst en grafische bestanden uit The American Revenuer: copyright The American Revenue Association.

 

Tagged

Geef een reactie