Een nieuwe Euro, een nieuwe belastingzegel (CS49)

Buitenland

Soms moet je bliksemsnel zijn voor de dingen die de revue passeren. Zo ook voor deze Euro belastingzegels uit Duitsland. In dit geval gaat het om justitiezegels van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Ze werden halverwege juli door aanbieder “Blitz-schnell” op Ebay aangeboden. Door een andere aankoop weet ik dat dit de penningmeester is van de Duitse zustervereniging ARGE FISKALFILATELIE. Er was wel een melding gemaakt van het bestaan ervan maar voorbeelden had ik nog niet gezien. 

De waarden in deze scan zijn 2-kleurig waarbij de waarde, deelstaat-naam en jaartal in zwart is gedrukt. De kleuren zijn verder:

  • 1 Euro: roze ;
  • 5 Euro: groen ;
  • 10 Euro: blauw.

Ondanks het startbod van $ 9,99 werd er geen koper gevonden. Aangezien deze waarden zoals de scan toont elk jaar een ander jaartal hebben zullen er inmiddels voor alle deelstaten samen een aardige serie zegels zijn uitgegeven. Ik hoop het bij het rechte eind te hebben.

Tagged

1 thought on “Een nieuwe Euro, een nieuwe belastingzegel (CS49)

  1. Lieber Oscar,
    diese Justiz Marken in Euro, damals freizügig in allen Bundesländern, die wurden in dem Bundesand Hessen im Jahr 2006/07 außer Kurs gesetzt, die anderen Bundesländer folgren bis 2009, wie Hamburg. Alle Restbestände sind bis 2011 vernichtet worden. Seit 2006 gibt es in vielen Bundesländern, wie schon zuvor, nur noch den Gerichtskostenstempler.
    Beste Grüsse
    Wolfgang

Geef een reactie