De Aangifte (CS63)

De Aangifte

Tegen het schrijven van dit onderdeel begint menig kerstboom voor het ultieme moment alweer uit te vallen. Soms vallen er dan in die periode op internet een aantal leuke kavels uit de boom. Het was volgens mij geen vetpot dit jaar. De eindejaarskavels zijn wat mij betreft wel eens beter geweest. Toch zaten er hier en daar nog wat leuke kavels tussen. Ik begin met een apart hoekstukje uit Engeland wat voor specimen doeleinden werd gebruikt. Het mooie hieraan is dat er in de hoek nogmaals de zegelwaarde en een drukplaatnummer worden getoond. Jammer verder van de inkeping. Het kaveltje stond bij de Buy it Now sectie voor ₤220. Wie durft?

Vervolgens 2 aparte kavels uit Indonesië, zijnde een drukfout in een blokje radiozegels van 150 Rupiah met verschoven tanding en kopstaande gelige achtergronddruk. Bij een inzet van $ 79,99 heeft het geen koper gevonden. Dit geldt wel voor een provisorische uitgave uit ca 1946. Ik heb even geen catalogus van dit materiaal. De overdruk van 7,5 (Sen) voor gebruik als postzegel (?) maakt het interessant genoeg om $ 38,90 op te leveren.

Specimen 10/- Engeland; drukfout 150R radio en overdruk provisional van Indonesië.

Op het Arabische vlak 2 mij onbekende zegels waarvan 1 uit Abu Dhabi, die met een zegel van de UAR en Syrië werd aangeboden. De andere zegels leken mij niet zo bijzonder maar de getoonde zegel staat (nog) niet in Barefoot, mocht deze daar in horen. Deze 100 fils bracht met de 2 andere zegels $ 32,29 op. Ook van Kuwait dook weer een hologramzegel op die nog niet in het werk van Barefoot staat. Er zijn al eerder 2 andere waarden aangeboden waarbij de vorm van het land? (links) te zien is. Deze waarde van 10 Dinar bracht $ 22,28 op

Nog onbekende zegels van Abu Dhabi en Kuwait.

Om nog even in deze regio te blijven een setje zegels van Yemen en volgens mij ook eentje van Egypte (2e van links). Ook zo’n gebied dat buiten het werk van Barefoot Commonwealth valt en de vraag is waar het dan in terug is te vinden. Misschien is een nieuw werk voor het Midden Oosten een idee. De zegels hadden niet veel gegadigden en brachten “maar”$ 7,50 op.

Zegels van Jemen en Egypte.

Van het Ottomaanse Rijk werd nog een kopstaande opdruk aangeboden uit de categorie “peoples registration”. Inmiddels staat het in de “Buy it Now” range bij de aanbieder met een inzet van $ 197,- maar is nog niet verkocht. Dit geldt ook voor een ongetand blok Assistentia zegels van Portugees India. Na een weekje in de etalage te hebben gestaan verdween het naar de “Buy it Now” range en staat nu te koop voor $ 99,-.

Kopstaande druk op Ottomaanse zegels en ongetand blok Assistencia van Portugees India.

Ten slotte werd er een opmerkelijk maritiem zegeltje uit Roemenië aangeboden. De maatschappij “Mangalia” met een waarde van 10 Bani moet uit de 19e eeuw stammen en werd goed gevolgd. Uiteindelijk sloot de veiling bij $ 86,-.

Roemeense scheepvaartzegel van de fa. Mangalia.

Toch een goede kerst voor de verkoper! Tot een volgende keer!

Tagged

Geef een antwoord