Per mailboot naar de Oost – zegels van de Rotterdamsche Llloyd s.s.“SLAMAT” 1936

Nederland

Wie kan mij verder helpen met de identificatie van deze zegels en het gebruik ervan? Honderden ‘mailboten’ onderhielden een wekelijkse lijndienst Nederland– Nederlands Indië. Varende zeepaleizen, de één nog groter en luxueuzer dan de ander. Verzorgt door een van de nationale scheepsvaartmaatschappijen: Stoomvaart maatschappij Nederland, de Koninklijke Paketvaart Maatschappij en De Rotterdamsche Lloyd. Ik ben in het bezit gekomen van de onderstaande zegels van de Rotterdamsche Llloyd, met opschrift “SLAMAT” 1936, in vier verschillende waarden. Waarbij verder geen enkele informatie bekend was: niet over de herkomst en niet over het gebruik.

Ook navraag bij het “Rotterdamsche Lloyd ”Erfgoed Centrum (door vele oud Lloydmensen en scheepvaart-geïnteresseerden opgestart als de stichting “Koninklijke Rotterdamsche Lloyd” Museum) leverde niets op. Onbekend. En er is hierover ook niets te vinden bij het Maritiem Museum Rotterdam, de thuisbasis van de Rotterdamsche Lloyd () Dit museum heeft wel een uitgebreide collectie aan blanco briefkaarten en foto’s van de s.s. “Slamat” en het reizen. Allemaal terug te vinden via Maritiem Digitaal, dè zoekmachine door de collecties van de maritieme musea in Nederland.

Zegels Rotterdamsche Llloyd – “SLAMAT” 1936

Mijn theorie over het gebruik van de zegels. In het boek “Per mailboot naar de Oost – Reizen met de Lloyd en de Nederland tussen 1920 en 1940” van A. Alberts (1979) worden de reizen beschreven, met vele afbeeldingen. Maar niets over het gebruik van dit soort zegels aan boord.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.
Tagged
Theo J.F. Schalke
Ik verzamel Nederlandse fiscaalzegels, spoorwegzegels en aanverwante zegels. Zoals rijn- en binnenvaart bevrachtingzegels en kampeerzegels van de Nederlandse kampeercentrale.

Geef een reactie