Wat je weer kunt doen met een UV-lamp en wat een uv-lamp met u kan doen!

Overige zegels

U raadt het misschien al; Oscar heeft hier weer een reactie op. Toeval of niet, de vondsten van Bill Weinberger blijken ook op te gaan voor een aantal andere belastingzegels. Ik mag dan wel blauwe ogen hebben maar ik heb voor deze bevindingen echt niet te lang in de UV-lamp gekeken. Mocht u met veel pijn en moeite uw verzameling belastingzegels weer op orde hebben, dan hoop ik niet dat u met het lezen van de volgende vondsten gillend wegrent. 

Bij het verwerken van een Nederlandse veilingkavel en een controle met de UV-lamp bleek een 10 cent plakzegel van serie 1933; type “den” helderder op te lichten dan andere zegels van deze waarde maar van dezelfde serie.

Plakzegels welke helder oplichten onder een UV-lamp.

Even twijfelde ik maar na controle met andere zegels werd dit opnieuw bevestigd. Als deze serie kon voorkomen met oplichtend papier, dan konden de latere versies dit ook hebben. Na een controle in mijn collectie reageerden een 10 cent “NOODUITGIFTE” en een f 2,50 van de serie “de” en “nederlandsch” op de UV-lamp. Ik raad alle leden met plakzegels aan eens hetzelfde te doen. U BENT GEWAARSCHUWD!

Tagged

Geef een reactie