Allied Military Travel Permits for Germany 1947-1951 (I)

Buitenland

Bewerking van de tekst van de ‘award winning single frame exhibit’ (16 pagina’s) van Joe Ross (Cal – Revenuers Chapter of the American Revenue Society) aangevuld met voorbeelden uit de eigen collectie en vergaarde kennis van het internet en de hulp van andere AMG-verzamelaars zoals: Dave J. Beeby, Terry Safford, Thomas J. Richards en Eric Jackson. Dit artikel is in drie delen op de website gepubliceerd. Dit is deel 1 van 3. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam het door de geallieerden bezette gebied in Europa onder militair toezicht te staan van het Allied Military Government of Occupied Territories (AMGOT). Te beginnen met Frankrijk en Italië in1943. Daarbij werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de lokale ambtelijke structuren, en als het gebied geen operationeel gevechtsgebied meer was, aan die ambtenaren overgelaten. Door eigenbelang en tegenwerking van de Fransen en Italianen (o.a. van de Maffia op Sicilië …), werd voor Duitsland en Oostenrijk gekozen voor een andere aanpak.

De rest van dit artikel is alleen voor leden zichtbaar. Al lid? Ga naar de login voor leden.

Tagged
Theo J.F. Schalke
Ik verzamel Nederlandse fiscaalzegels, spoorwegzegels en aanverwante zegels. Zoals rijn- en binnenvaart bevrachtingzegels en kampeerzegels van de Nederlandse kampeercentrale.

Geef een reactie